Theo Zwetsloot
Hij was een markante man. Op 19 oktober 1999 is hij op 43-jarige leeftijd overleden. Hij was een voorvechter van het zelfstandig functioneren van mensen met een lichamelijke beperking in de samenleving en van gelijkheid tussen mensen met en zonder handicap of chronische ziekte. Zo stond hij o.a. aan de basis van het persoonsgebonden budget.

De stichting
De Theo Zwetsloot Stichting draagt het gedachtegoed uit van Theo Zwetsloot door het bevorderen van de zelfstandigheid en het maatschappelijk functioneren van mensen met een lichamelijke beperking. Een belangrijke activiteit van de Stichting is de tweejaarlijkse uitreiking van de Theo Zwetsloot Award die zij samen met de CG Raad organiseert. Op deze site houden wij u op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen en activiteiten van onze Stichting.

Adviesraad  
Erica Terpstra Voorvechter van het PGB, voorzitter van het NOC-NSF en uitreiker van de eerste Theo Zwetsloot prijs.
Kersen de Jong Ondernemer en een man met een lichamelijke beperking die vanuit New York veel doet voor mensen met een lichamelijke beperking in de V.S. en Nederland.
Voorzitter van de Nederlands-Amerikaanse Kamers van Koophandel.
Job Cohen Burgemeester van Amsterdam en uitreiker van de Theo Zwetsloot prijs 2003.
Paul Zwetsloot Broer van Theo.

Bestuur  
Art Schieman Oprichter van Vakantiepark Oléron voor mensen met een lichamelijke beperking en management coach. (Voorzitter)
Leontine van den Bos Vriendin van Theo, curator van haar zus met een lichamelijke beperking, hoofdredacteur 'Flair'.
Agnes van Wijnen Winnares Theo Zwetsloot prijs 2003, voorvechter voor mensenrechten van
mensen en vrouwen met een lichamelijke beperking.
Lidia la Rivière-Zijdel Bestuurslid European Women's Lobby, Voorzitter European Disability Forum Women's Committee, Voorzitter Dutch Coalition on Disability and Development, Internationaal Consultant Gender en Diversity en vrouw met een lichamelijke beperking.
Frank Zwetsloot Broer van Theo (Secretaris)